Ga naar de inhoud
Bronsvast

Studie naar “omscholen” Borne

In samenwerking met SOM= doen we een studie naar het zogeheten “omscholen” van een van de vrij gekomen schoollocaties in Borne. Deze opdracht is uitgeschreven door de gemeente en wordt ondersteund door Overmorgen.

Om in de toekomst goed en toegankelijk onderwijs te kunnen bieden, hebben de schoolbesturen in samenspraak met de gemeente Borne er voor gekozen enkele moderne brede scholen op centrale plekken te realiseren. Met deze keuze komt een aantal bestaande schoollocaties vrij en wordt gezocht naar een nieuwe bestemming. Per 1 augustus 2015 is de Bornse basisschool De Zonnebloem verplaatst naar een nieuwe locatie en is het eigendom overgedragen aan de gemeente.

Haalbaar, duurzaam en een nieuwe bestemming

De gemeente zoekt naar een financieel haalbare herbestemming van de vrijkomende schoollocaties. Nog belangrijker is echter dat er een maatschappelijk verantwoorde afweging wordt gemaakt. Alle vrijkomende locaties hebben tenslotte jarenlang een bijzondere betekenis gehad voor hun omgeving die nu verloren dreigt te gaan. Tot slot vindt de gemeente het belangrijk om het leegstaande vastgoed met de herbestemming te verduurzamen.

Bij de herbestemming van de schoollocaties zijn haalbaarheid, duurzaamheid en de betekenis voor de buurt dus belangrijke doelstellingen.

Portfolio